Arama

İsli (Çerkez) Peyniri

Üretici firma: Karpuzoğlu
%100 inek sütünden üretilen İsli Çerkez Peyniri Biga yöresinde doğal olarak beslenen ineklerin sütünden üretilmektedir.
24,00 ₺
i h

İsli Çerkez Peynir

%100 inek sütünden üretilen İsli Çerkez Peyniri Biga yöresinde doğal olarak beslenen ineklerin sütünden üretilmektedir.Toplanan süt kazanlarda 95 C ila 100 C arasında kaynatılır.Kaynayan süt doğal olarak üretilen peynir altı suyu ile mayalanır.Mayalanan süt peynir haline dönüşür ve peynir formuna kavuşur.Kaynanama esnasında üste çıkan peynirler toplanarak su ile peynir birbirinden ayrılır. Toplanan peynirler kazanlarda el ile yoğrularak kalıplara aktarılır. Kalıplara yerleştirilen peynirler 95o sıcaklıkta 1 gün beklemeye alınır.

İsli peynir dinlendirildikten sonra lezzetini elde edebilmesi için islendirme işlemine başlanır.Taş fırınlarda özel olarak islendirilir.Ateş ve dumanın aynı seviyede kalması lezzeti açısından son derece önemlidir.İsli peynir duman altında 2 gün bekletilerek lezzetini alması sağlanır.İslendirme işleminden sonra sıcaklığı ayarlanmış özel odalarda 45 gün bekletilmeye alınır.

0.0 0
Kendi görüşünü yaz Close
  • Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir
*
*
  • Kötü
  • Mükemmel
*
*
*
Ürün Etiketleri
Bu Kategoride Çok Satanlar
Karpuzoğlu Peynir Tatlısı 130 gr

Karpuzoğlu Peynir Tatlısı 130gr

Karpuzoğlu Peynir Tatlısı 130gr
20,00 ₺ 12,00 ₺
Karpuzoğlu Peynir Tatlısı 1000gr

Karpuzoğlu Peynir Tatlısı 1000gr

Karpuzoğlu Peynir Tatlısı 1000gr
60,00 ₺
Peynir Helvası 500gr

Peynir Helvası

Peynir Helvası
30,00 ₺
Ezine İnek Peyniri

Ezine Keçi Peyniri

İçindekiler : Keçi sütü,dana şirden mayası ve deniz tuzu kullanılmaktadır.Sütlerimiz kazanlarda 65 C’de ısıtıldıktan sonra 34 C’de mayalanmaktadır.1 saat 45 dakika bekledikten sonra süt kırılmaya bırakılır.15 dakika dinlendirilir ve arkasından baskıya alınır.Baskıya alınan süt salamurada 1 gün bekletildikten sonra tenekelere toplanarak 2 gün boyunca dinlendirilir.
24,00 ₺