Beyaz Peynir
Kaz Dağları’nın Kuzey ve Batı kesimlerinde yer alan yörelerde üretilen sütlerin Çanakkale Biga’daki peynir fabrikamızda işlenmesiyle elde edilir.Gerçek beyaz peyniridir.Bu kadar meşhur olan beyaz peynirini dillere destan yapan özelliği;Kaz Dağları’nın Kuzey ve Batı kesimlerinin doğal bitki örtüsü ve s u kaynaklarıyla beslenen hayvanlardan elde edilen sütlerle yapılmasıdır.Çanakkale’nin iklimi de süt kalitesini ve dolayısıyla peynirin kalitesini de önemli bir miktarda etkilemektedir.
İçindekiler : İnek sütü,dana şirden mayası ve deniz tuzu kullanılmaktadır.Sütlerimiz kazanlarda 65 C’de ısıtıldıktan sonra 34 C’de mayalanmaktadır.1 saat 45 dakika bekledikten sonra süt kırılmaya bırakılır.15 dakika dinlendirilir ve arkasından baskıya alınır.Baskıya alınan süt salamurada 1 gün bekletildikten sonra tenekelere toplanarak 2 gün boyunca dinlendirilir.