Arama

Kelle Peyniri

Üretici firma: Karpuzoğlu
Tadıyla dillere destan Kelle Peyniri Türkiye’nin en sevilen ve saygı duyulan klasik peynirlerden biridir.Çanakkale’nin süt ve et diyarı olan Biga’nın köylerinde bakılan ineklerin sütünden yapılır.
17,50 ₺
i h

Kelle Peyniri

Tadıyla dillere destan Kelle Peyniri Türkiye’nin en sevilen ve saygı duyulan klasik peynirlerden biridir.Çanakkale’nin süt ve et diyarı olan Biga’nın köylerinde bakılan ineklerin sütünden yapılır.

Kelle peynirinde inek sütü kullanılır.İlk birkaç ay beyaz olan rengi ilerleyen zamanlarda koyu sarı bir renk alarak çok zinde olur.

40 C de mayalanma işlemine girmeden önce yaklaşık 65 C de kaynatılır.Kaynatılan sütler mayalandıktan sonra 1 saat bekletildikten sonra karıştırılıp,cendere dediğimiz doğal bezlere dökülerek bastırılır.Kelle peynirinin yapımında sadece inek sütü ve maya kullanılır.

Kelle peynirinin kesimi son derece önemlidir.Eğer ince kesilirse lezzetli ve daha yoğun bir tat verir.

Kesim işlemine alınmadan önce 1 gün bekletilmektedir.Dinlendiği için tadında herhangi bir değişiklik olmadan taze bir şekilde gönderilir.

0.0 0
Kendi görüşünü yaz Close
  • Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir
*
*
  • Kötü
  • Mükemmel
*
*
*
Bu Kategoride Çok Satanlar
Ezine İnek Peyniri

Ezine Keçi Peyniri

İçindekiler : Keçi sütü,dana şirden mayası ve deniz tuzu kullanılmaktadır.Sütlerimiz kazanlarda 65 C’de ısıtıldıktan sonra 34 C’de mayalanmaktadır.1 saat 45 dakika bekledikten sonra süt kırılmaya bırakılır.15 dakika dinlendirilir ve arkasından baskıya alınır.Baskıya alınan süt salamurada 1 gün bekletildikten sonra tenekelere toplanarak 2 gün boyunca dinlendirilir.
24,00 ₺
Tereyağ

Tereyağ

Tereyağ
19,00 ₺
Ezine İnek Peyniri

Ezine İnek Peyniri

İçindekiler : İnek sütü,dana şirden mayası ve deniz tuzu kullanılmaktadır.Sütlerimiz kazanlarda 65 C’de ısıtıldıktan sonra 34 C’de mayalanmaktadır.1 saat 45 dakika bekledikten sonra süt kırılmaya bırakılır.15 dakika dinlendirilir ve arkasından baskıya alınır.Baskıya alınan süt salamurada 1 gün bekletildikten sonra tenekelere toplanarak 2 gün boyunca dinlendirilir.
16,00 ₺
Ezine Koyun Peyniri

Ezine Koyun Peyniri

İçindekiler : Koyun sütü,dana şirden mayası ve deniz tuzu kullanılmaktadır.Sütlerimiz kazanlarda 65 C’de ısıtıldıktan sonra 34 C’de mayalanmaktadır.1 saat 45 dakika bekledikten sonra süt kırılmaya bırakılır.15 dakika dinlendirilir ve arkasından baskıya alınır.Baskıya alınan süt salamurada 1 gün bekletildikten sonra tenekelere toplanarak 2 gün boyunca dinlendirilir.
24,00 ₺