İsli Çerkez Peynir
- Tükendi: Stokta Var
- Model: 0011
Mevcut Seçenekler:
%100 inek sütünden üretilen İsli Çerkez Peyniri Biga
yöresinde doğal olarak beslenen ineklerin sütünden üretilmektedir.Toplanan süt
kazanlarda 95 C ila 100 C arasında kaynatılır.Kaynayan süt doğal olarak
üretilen peynir altı suyu ile mayalanır.Mayalanan süt peynir haline dönüşür ve
peynir formuna kavuşur.Kaynanama esnasında üste çıkan peynirler toplanarak su
ile peynir birbirinden ayrılır. Toplanan peynirler kazanlarda el ile yoğrularak
kalıplara aktarılır. Kalıplara yerleştirilen peynirler 95o sıcaklıkta 1 gün
beklemeye alınır.
İsli peynir dinlendirildikten sonra lezzetini elde
edebilmesi için islendirme işlemine başlanır.Taş fırınlarda özel olarak islendirilir.Ateş
ve dumanın aynı seviyede kalması lezzeti açısından son derece önemlidir.İsli
peynir duman altında 2 gün bekletilerek lezzetini alması sağlanır.İslendirme
işleminden sonra sıcaklığı ayarlanmış özel odalarda 45 gün bekletilmeye alınır.