Kelle Peyniri
- Tükendi: Stokta Var
- Model: 0004
Mevcut Seçenekler:
Tadıyla dillere destan Kelle Peyniri Türkiye’nin en sevilen
ve saygı duyulan klasik peynirlerden biridir.Çanakkale’nin süt ve et diyarı
olan Biga’nın köylerinde bakılan ineklerin sütünden yapılır.
Kelle peynirinde inek sütü kullanılır.İlk birkaç ay beyaz
olan rengi ilerleyen zamanlarda koyu sarı bir renk alarak çok zinde olur.
40 C de mayalanma işlemine girmeden önce yaklaşık 65 C de
kaynatılır.Kaynatılan sütler mayalandıktan sonra 1 saat bekletildikten sonra
karıştırılıp,cendere dediğimiz doğal bezlere dökülerek bastırılır.Kelle
peynirinin yapımında sadece inek sütü ve maya kullanılır.
Kelle peynirinin kesimi son derece önemlidir.Eğer ince
kesilirse lezzetli ve daha yoğun bir tat verir.
Kesim işlemine alınmadan önce 1 gün bekletilmektedir.Dinlendiği
için tadında herhangi bir değişiklik olmadan taze bir şekilde gönderilir.